Woensdag 13 februari: De NBB Beker halve finale tussen Donar Groningen en ZZ Leiden

Morgenavond staat in de Martiniplaza de eerste van twee duels in de halve finale van de NBB beker op het programma, de Leidse trots ZZ Leiden kent een goede periode en is morgen zelfs de favoriet in het duel tegen de Noordelingen, was het begin oktober 2018 nog Donar Groningen die in eigen huis tegen Leiden de Super Cup won met een 74-69, de meest recente wedstrijd in de competitie ging afgelopen 3 januari naar ZZ Leiden met 83-77. ZZ Leiden en Donar Groningen zijn beide geplaatst voor de laatste 16 van de FIBA Europe Cup, al ging dat voor beide ploegen wel via de ”achterdeur” maar goed dat is uiteindelijk niet heel belangrijk, beide ploegen zijn nog in de race.

Het meest recente duel die ZZ Leiden speelde was afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Aris Leeuwarden en deze werd zeer overtuigend met 91-64 gewonnen, Donar Groningen ging toch wel verrassend onderuit tegen Dutch Windmills uit Dordrecht met 88-59. Voor Donar coach Erik Braal een perfecte test om zijn ploeg weer op de rit te krijgen en voor ZZ Leiden coach Rolf Franke een mooie wedstrijd om de goede vorm door te trekken.

De wedstrijd in de Martiniplaza start morgenavond om 19:30 uur en is tevens live te zien via Podium TV (https://www.podium.tv/nl/201902131930/sport-noord-2018-2019/basketbal/donar-leiden-13-februari-2019)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*