Waarom laat het Leidse voetbal ons rookvrije onderzoek links liggen?

In het kader van hoe rookvrij is de Leidse sport? zijn wij een onderzoek gestart naar Leidse sportverenigingen en accomodaties om boven tafel te krijgen hoe rookvrij de Leidse sport nu daadwerkelijk is, zo rond december zijn wij gestart met clubs en verengingen te benaderen, van ruim 32 clubs die wij een email hebben gestuurd hebben er inmiddels vijftien gereageerd. Een opvallend feit is dat de Leidse voetbalclub Roodenburg, FC Boshuizen, UVS, Sporting Leiden,Football Factory, LSVV’70 en DoCos tot nu toe helemaal nog niks van zich hebben laten horen. Ons onderzoek is heel duidelijk, we zijn er niet om de Leidse sport rookvrij te maken, we willen alleen in kaart brengen hoe rookvrij de Leidse sport is!

Lugdunum reageerde wel: Zij lieten weten dat het betreffende onderwerp wel aandacht heeft binnen hun vereniging, maar dat ze op dit moment andere prioriteiten hebben en ons verzoek om mee te werken aan het onderzoek even aan zich voorbij moeten laten gaan.

Wij hopen dat de Leidse voetbalclubs alsnog willen meewerken, zodat wij ook het Leidse voetbal duidelijk in kaart kunnen brengen omtrent het rookvrije beleid.

1 Comment

 1. Het is een lastig onderwerp voor iedere vereniging.
  De vaste vrijwilligers, de trainers, de teams waar de bar na de trainingen en wedstrijden nog wat aan verdient zijn ook geregeld een onderdeel van de groep rokers.
  Als vereniging bestaat er een angst om die groep weg te jagen of als pagina’s weg te zetten.
  Wil je rookvrij zijn dan moet je deze groep naar buiten de hekken wegsturen voor hun sigaretje en dat ligt heel gevoelig.
  Verder heeft een club niet alleen met zijn eigen leden en aanhangbte maken maar ook met de bezoekende teams op de wedstrijddagen. Wil je een rookvrije club worden dan moet die vaste club vrijwilligers roomser dan de paus worden om de uitvoering af te kunnen dwingen.

  Wie reageert op het verzoek kan gelijk aan één kant van de discussie worden gepind wat het lastiger maakt goed beleid erop in elkaar te zetten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.