VOORBESCHOUWING: Dames eredivisie 2018/2019

Een voorbeschouwing van de dames eredivisie waarin vooral Heerlen zich versterkt heeft.

Regerend landskampioen Dozy Den Helder zag Nederlands enkelspelkampioene Shuo Han Men vertrekken wat ze opvulden met het terughalen van Yun Zhang van Heerlen. Kopvrouw Ana Gogorita en Yun Zhang zullen vermoedelijk wel garant staan voor minimaal een plaats bij de top-2 in de reguliere competitiefase, maar Dozy is kwetsbaar op positie 3 met Yoeke Gunsing en Dobrila Jorguseska, die beiden wat stagneren in hun ontwikkeling.

Heerlen heeft zich zoals gezegd versterkt en wel in de persoon van ex-wereldtopper Elena Timina, die vorig seizoen nog uitkwam in de 1e bundesliga. Rachel Gerarts speelt op 2 en heeft afgelopen seizoen een sterke opgaande lijn gepakt. Op positie 3 heeft Heerlen zich versterkt ten opzichte van vorig seizoen door het aantrekken van Vicky Schijven, die overkwam van Westa. Gebleven zijn Annewycke Appels, Rianne Strik en Laura van Oppen. Er staat ook nog een Russische die in de Portugese competitie speelt op de lijst, maar of dat meer is dan voor noodgevallen is de vraag. Heerlen zal volgens verwachting na de reguliere competitie in de top-2 zijn geeindigd. Bij Heerlen staat ook Shuohan Men op de teamlijst, maar zij zal alleen de Europese wedstrijden meedoen.

Vice-kampioen VTV speelt met hetzelfde team als vorig seizoen, waarin kopvrouw Dong Li steeds meer fysieke problemen krijgt. Maar supertalent Emine Ernst (foto) zal wellicht al de rol van kopvrouw aankunnen. De zussen De Hoop blijven ook betrouwbare steunpilaren waardoor VTV normaal gesproken 3e zal worden na de reguliere fase. Vera van Boheemen is ook nog beschikbaar voor VTV.

Skf uit Veenendaal heeft het vertrek van Jasminka Oeij opgevangen door Heleen Hop aan te trekken. Routiniers Carla Nouwen en Brenda Vonk, gesteund door Melanie Bierdrager en Sharon Janssen, zullen garant staan voor minimaal een 4e plaats na de reguliere fase.

Scylla zal net als vorig seizoen kopvrouw Kim Vermaas vermoedelijk bij voorkeur in de heren eredivisie laten spelen. Het trio Marie Depuydt, Kim Hergelink en Esmee van Marwijk zal daarom net als vorig seizoen het merendeel van de wedstrijden bestrijden. Hoger dan een 5e plaats zit er vermoedelijk niet in voor Scylla.

Concurrent voor die 5e plaats is Westa dat zoals altijd kan steunen op Li Nan Sun. Jeugdtalenten Karlijn van Lierop en Emma v.d. Zanden zullen weer een stapje maken en kunnen wellicht met steun van routiniers Amber v.d. Velde en Kelly van Zon Scylla voorblijven.

Avanti kan beschikken over dezelfde speelsters als vorig seizoen in de 1e divisie: Nena Zantman, Christel Petiet, Annefleur Trel, Lenny v.d. Meer en Rian Nijdam. Zij zullen zich richten op de 7e plaats om rechtsstreekse degradatie te vermijden.

Voor Vriendenschaar, de kampioen van de 1e divisie, geldt hetzelfde. Zij hebben de volgende speelsters op de teamlijst: Romy Gielings, Elle Cillessen, Marion van Leeuwen, Floor Fennis, Nadia de Bruin en Ilse v.d. Berg.

Bron: http://www.tafeltennis.nu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*