Hoe rookvrij is de Leidse sport? DEEL 2: Rugbyclub Diok

Rugbyclub Diok is 100% rookvrij

In deel 1 van hoe Rookvrij is de Leidse sport hebben wij een overzicht bekend gemaakt van welke Leidse clubs er volgens de officiële cijfers van www.rookvrijegeneratie.nl rookvrij zijn maar dus ook welke clubs het nog niet zijn, of het nog niet hebben gemeld of er simpelweg op dit moment pas mee bezig zijn. In deel 2 gaan wij op visite bij rugbyclub Diok, na een rondje over het terrein kunnen wij concluderen dat de rugbyclub er zeker werk van heeft gemaakt om rookvrij te zijn en te blijven. Bij de toegangspoort staat een grote asbak, op het terrein staan genoeg bordjes waaruit blijkt dat de club rookvrij is.

Wij spraken met Diok bestuurslid Welmoet Lugt zij legt uit hoe het rookvrij worden tot stand kwam, hoe er toezicht gehouden wordt, en of er eventuele sancties zijn als er wel gerookt wordt op het terrein. En ook komt Diok topspeler Ross Bennie Coulson aan het woord, hij verteld o.a. hoe belangrijk het is dat er gesport kan worden in een rookvrij omgeving.

Alle bij elkaar krijgt Diok een zeer dikke voldoende, zij hebben het rookvrij zijn perfect op orde en verdienen daarom de groene V